2017 óta már eltelt 7 év, a fiúk szortimentje folyamatosan bővült és évi 6000-7000 palack bort készítenek. Ugyan, a mai napig vásárolt szőlővel dolgoznak, a boraikat pedig Dunaszentmiklóson egy bérelt pincében érlelik, az ő elméjükben mégis saját szőlőterület és pince motoszkál. Jelenlegi szortimentjükbe megtalálható a tramini, sauvignon blanc, olaszrizling, kékfrankos rozé, cabernet franc, chardonnay, persze ez évről-évre változhat.
Ki ez a három újdonsült lelkes borosgazda? Szabolcs eredetileg tájépítész szeretett volna lenni. Sajnos, a rajzolás mégsem volt az erőssége, ettől még a kertészeti egyetemre ment, ahol sokáig dísznövénykertész felé kacsingatott, az utolsó órában mégis a szőlész-borász képzés felé billentette a mérleg nyelvét. Előbb a Szöllősi Pincében, később Pannonhalmán a Herold Pincében csiszolta a tudását. Zsombor a Monori Pincesor határában nőtt fel, majd Egerben tanárként kezdte el felsőfokú tanulmányait. Tanári katedra ide, felcseperedő diákok oda, ő otthagyta az alma mater falait, és némi útkeresés után a Hilltop csapatát gazdagítva sommelier-nek állt. Igaz, Balázs a szakmáját tekintve informatikus, de már 17 évesen érdeklődést mutatott a különféle borkultúrák iránt, az évek alatt meg erőteljesen beletanult a szakmába. Utólag belegondolva ennél jobb triót ki se lehetne találni. Szabolcs borászként ismeri a borkészítés csínját-bínját, Zsombor sommelier-ként az ízek, aromák világában éli mindennapjait, na meg ott van egy informatikus, aki a 21. században nélkülözhetetlen egy jó cég működtetéséhez.
Illatában a citrusok mögött érett alma, körte, barack aromák érezhetőek, amik
némi zöldes reflexekkel vannak megbolondítva. Erre, a hordótól kapott pirítós,
fűszeres, vaníliás buké száll. Számban vastagabb test, krémes ízek, és egy jó
savgerinc fogad, amiben a fa picit még érdesen súrolja a nyelvem. Ízében
főleg érett alma, barack, körte, kesernyés csonthéjasok enyhén juice-os jegyei uralkodnak,
amik minimum 5-6 gramm maradékcukorral, leheletnyi mézzel, lime-mal és egy jó adag vaníliával vannak
lekerekítve. Összességében szép bor, 6 pontot mindenképpen érdemel.
Kunci