Még 2017 tavaszán látogattam meg Barcza Bálintot, erről akkor egy hosszabb cikkben számoltam be. Azóta is nagy szeretettel gondolok boraira, munkásságára, filozófiájára. Borai elegánsak, tiszták, gyümölcsösek, fajtajellegesek, mindamellett szépen tükrözik a terroire erejét.
A Somló egyik nagy reménységének tartom, aki idővel a legnagyobb hazai termelők közé érhet. Természetesen borai már most is ezt sugallják.
A bio szőlőművelés elveit követve a szőlőben nem használ vegyszert, pincéjében az erjedés spontán élesztővel megy végbe.
Most egy 2015-ös furmintot bontottam fel tőle, amit egyből a szívembe zártam.
A Somló egyik nagy reménységének tartom, aki idővel a legnagyobb hazai termelők közé érhet. Természetesen borai már most is ezt sugallják.
A bio szőlőművelés elveit követve a szőlőben nem használ vegyszert, pincéjében az erjedés spontán élesztővel megy végbe.
Most egy 2015-ös furmintot bontottam fel tőle, amit egyből a szívembe zártam.
Furmint 2015 Barcza Pincészet
Érett, kerek illatában szépen jönnek a furmint fajtajegyek. Mandula, birs, citrus, pirítós némi körtével kiegészülve. Közepes krémes kerek testében, főleg birs, mandula, körte ízek dominálnak. Ásványokban sincsen hiány.Vaníliás lecsengésében picit hiányolom az erőteljesebb savakat, ami még több karakter adna neki.
Elegáns bor, amely most van ereje teljében.
17,2 pont