Cult in Glass |
Így történt ez március 16-án is a MiaPia Bisztróban. A színészek ismét fergeteges sikert arattak a borbarátok körében.
Az esemény mégis a borok bűvöletében s azok jótékony hatásában tellett el, erről öt borvidék öt pincészete gondoskodott. A kóstolás mindig egyfajta utazás, ahol lélekben elkalandozunk távolabbi tájakra, s ennek elmélyülésében a borászok nagy segítségünkre voltak.
A Neszmélyi borvidéket a Hauzer Bormanufaktúra képviselte, ahol a könnyedebb 2017-es cabernet franc mellett, a 2018-as kedves olaszrizlingjük szépen tükrözte a vidékre jellemző gyümölcsös légies stílust.
A Twickel Szőlőbirtok képviseletében |
Az Etyek-Budai borvidéken gazdálkodó Vabrik Pincészet héjon érlelt, narancsborba átmenő szürkebarátja mindenképpen figyelmet igényelt, az igazi meglepetést azonban a 2015-ös még mindig friss fűszeres aromákat adó syrah szerezte.
Az Egri borvidékről származó Dávid Borház 2012-es DQ merlot, cabernet franc és kékfrankos házasítású borát már csak kora miatt is érdemes volt megkóstolni, amíg a könnyedebb rozéjuk nagy sikert aratott a vendégek körében.
A szekszárdi Twickel Szőlőbirtok 2013-as bikavére és a 2015-os merlotja szépen hozta a régió tüzes, gyümölcsös, bársonyos telt aromáit.
Az est nagy durranása a Pécsi borvidék nyugati felén Helesfán gazdálkodó Fehérváry Szőlőbirtok 2016-os pinot noir és merlotja volt. Vastag gyümölcsös beltartalmuk óriási potenciával bírnak, amely boroknak még hosszú eredményes utat jósolok.
Hírös Gasztroszínház |
Végül köszönet a Hírös Gasztroszínház tagjainak, a borászoknak, és a Cult in Glassnak a színvonalas program szervezésért.
Kunci