A déli sziget hosszú magányos útjáról Wellingtonba visszatér ve másfél napra újra együtt lehetett a család!
Lassan elérkeztünk új-zélandi kirándulásunk utolsó vacsorájához, aminek elkészítését magamra vállaltam.
A menü garnéla, thai chilivel, rizzsel!
A rákot egyszerűen gyömbérrel, fokhagymával, citrommal és sóval ízesítettem, majd kevés olajban lesütöttem. Ehhez a Marlboroughban gazdálkodó Withers Hill pincészet 2016-os Pinot noir rozéját választottam.
A közepesen sötét rozé málnás-epres illattal indít. Ízében friss, ropogós cseresznye, kevés csipkebogyó és kesernyés grapefruit.
Kellemes savai mögött telt kerek gyümölcsös íz uralkodik. Főleg cseresznye és málna harmóniája dominál, amely édes-kesernyés ízben záródik.
Gyümölcsös lecsengésében szépen felfedezhetőek a fűszerek, amik nagyon jól illeszkednek az általam készített ételhez.
16,5p