Aucklandot elhagyva délnek - Rotoruába - tartottam, ami az ország egyik legaktívabb geolgóiai területe. Gyakorta már a település határán érezni a kénes záptojás szagot. Bármerre is halad az ember, állandóan forróvizes forrásokba, gőzkitörésekbe, iszapfortyogókba ütközik.
E vulkanikus vidéken egy tüzes új-zélandi Pinot noir palackját bontottam fel, amit a Marlboroughban gazdálkodó Montana Pincészet készített.
Mély-tömény pinot illat száll belőle. Érett megy, szilva keveredik borssal, és zöldpaprikával.
Tipikus újvilági stílus, amelyben inkább a karakteres markánsabb jegyek dominálnak.
Vastag-gyümölcsös tanninja csak úgy árasztja a fűszeres meggy és szilva ízeket. Csöpp széndioxid is felfedezhető benne. Hosszú, enyhén zöldpaprikás végben cseng le a torkomon.
Nem egy megszokott elegáns stílus, mégis jó élvezhető, főleg azoknak akik szeretik a markánsabb fajtajelleget.
16,8 pont