Koch Prémium Kadarka 2013 13%
Hajós bajai Borvidék, Koch Pince
Kadarkát mindig érdekes kóstolni.
Egyszerű, könnyed, lágy, elegáns, kecses, fűszeres, tüzes.
Ilyen jelzőkkel illethetjük az újra divatba jött fajtánkat.
Azt kevesen tudják, hogy egykoron országunk szőlőterületének több mint felét adta,
amiből mára szinte csak mutatóba maradt. Hazánk jelenlegi szőlőterületének alig 1 %-át borítja.
Ezen ne is csodálkozzunk, vékony, könnyen rothadó héja, fagyérzékenysége
nem illet bele a szocialista tömegtermelésbe.
amiből mára szinte csak mutatóba maradt. Hazánk jelenlegi szőlőterületének alig 1 %-át borítja.
Ezen ne is csodálkozzunk, vékony, könnyen rothadó héja, fagyérzékenysége
nem illet bele a szocialista tömegtermelésbe.
mi a hiba a képen? ;-) |
Többségében Szekszárdon, Egerben, Kiskunságon, és Hajós környékén termesztik.
A fajtát a Balkán-félsziget, Skhodrai-tó környékéről származtatják.
Születésnapomra kért pizzához a Koch Pincészet prémium Kadarkáját választottam,
ami helyes döntésnek bizonyult.
A megszokott vékony színhez képest a sötétebb cseppek folytak le a pohár falán.
Illatában túlérett megy, piros bors, pici zöld paprika párosult különös földes jegyeivel.
Vastag tanninjai, pezsgő fűszeressége jól passzol az aszaltmeggyes ízéhez.
Szép komplex bor, amiből egy picit hiányolom a fajta eleganciáját.
Főleg enyhén csípős paradicsomos ételekhez ajánlanám.
16,7 pont